Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do
Kawa kruszona (nasz autorski koncept) jest pośrednią formą pomiędzy kawą mieloną a ziarnistą i jej powstawanie polega na kruszeniu kawy ziarnistej po wypaleniu na młynie o stałej dylatacji ~3-5 mm oraz dodatkowego odsiewania pyłu kawowego. Tradycyjne mielenie kawy zamienia każde jej ziarno nawet w kilkaset drobnych kruszyn.  Powoduje to jej wietrzenie i znaczącą utratę parametrów jakościowych / aromatów. Kruszenie kawy powyższą metodą dzieli ziarno kawy na zaledwie kilka części, a co za tym idzie utrata aromatów jest znikoma. 
 
A dlaczego warto sięgnąć po kawę kruszoną?:
  1. To najlepsza forma dla przygotowywania kaw cold brew, w przypadku których proces maceracji trwa dłużej tzn. od kilkudziesięciu minut do nawet 2 dni.
  1. To bardzo wygodna forma, aby wzbogacić lub urozmaicić smak kawy ulubionym, zdrowym dodatkiem (np. miętą, cynamonem, kardamonem itp.), zapewniając przy tym równomierny ich rozkład w kruszu kawowym oraz harmonijne, wzajemne przenikanie aromatów jeszcze przed ich zaparzeniem.
  1. To wygodny sposób na tradycyjne (szczególnie w Polsce) parzenie kawy poprzez jej zalanie bezpośrednio w filiżance/szklance i uniknięcie niekorzystnego połykania unoszącego się w naparze pyłu kawowego, który może podrażniać układ pokarmowy.
  1. Kawa kruszona jest idealnym rozwiązaniem dla osób szukających lżejszych, nie obciążających żołądka postaci kawy z mniejszą zawartością kofeiny.
  1. Kawa kruszona to kapitalny dodatek do różnych wypieków, deserów, lodów itp.
  1. Kawę kruszoną można mielić tak jak każdą kawę ziarnistą co daje znacznie większą paletę możliwych form jej wykorzystania niż dostępne kawy mielone lub kawy ziarniste (jeżeli nie dysponuje się specjalistycznymi urządzeniami do kruszenia i siftingu).

KAWA KRUSZONA

  • nowość
  • nowość
  • nowość
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl