Kawa Mielona Honduras Santa Barbara

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni



ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: kawamielona003

Opis

Honduras to jeden z największych eksporterów kawy w Ameryce Środkowej. To wyżynno-górzyste państwo znajduje się pomiędzy Morzem Karaibskim a Oceanem Spokojnym. Obfituje w gęste jungle niedostępne dla człowieka. Region Santa Barbara to miejsce, które konsekwentnie zdobywa najwyższe wyróżnienia w konkursach o puchar doskonałości swoich wyrobów. Te zwycięstwa rozwinęły jeszcze większą świadomość wśród rolników. Uważają, że produkcja kawy, która jest klarowna i świeża, jest sztuką.

Kawowce rosną tu w czystym, ekologicznym środowisku, wolne od szkodników i szkodliwych grzybów. Tak wysoko usytuowane krzewy nie są zatem poddawane zabiegom, takim jak opryskiwanie pestycydami. Kawa z Hondurasu uprawiana jest na dużych wysokościach, przez co wolniej dojrzewa, powoli chłonąc znajdujące się w glebie minerały i substancje odżywcze, co gwarantuje jej intensywny i wyjątkowo wyrazisty smak. To esencja mocy i bogatego smaku. Kawa o intensywnym aromacie i owocowej kwaskowości. Smakowe nuty to melasa, orzech, a także kakao. Świetnie sprawdzi się jako filiżanka deserowej kawy. Średnie body, szlachetny finisz.

Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.

 

Specyfikacja

Prowincja Santa Barbara
Wysokość upraw 1 600-1 700 m n.p.m
Odmiana Caturra, Catuai, Typica, Bourbon, Geisha
Wielkość/cechy ziarna SHG
Okres zbiorów listopad-wrzesień
Metoda pozyskiwania na mokro
Nuty smakowe melasa, orzech, kakao
Słodycz delikatna
Gorycz umiarkowana
Body (cielistość) średnie
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl