Kawa Mielona Kostaryka La Pastora Tarrazu
towar niedostępny






Opis
Tarrazu to jeden z najbardziej znanych regionów uprawiających kawę w Kostaryce. La Pastora mieści się w północno-wschodniej części tego regionu. Zbiory pochodzą z licznych, małych farm, a wysokość upraw ma wpływ na jakość i smak ziaren, które obrabiane są metodą na mokro. Ta kostarykańska kawa ma lekki i czysty smak z nutą orzechową oraz cudowny aromat. Jest to połączenie czekolady z odrobiną jagód. Orzeźwiająca i mocna. Wyczuwalna nuta czerwonej pomarańczy. Nieprzytłaczająca, pije się ją z lekkością. Świetnie sprawdzi się jako kawa mrożona w upalny dzień.
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.
Specyfikacja
Prowincja | San Pablo Tarrazu |
Wysokość upraw | 1500-1800 m n.p.m |
Odmiana | Caturra, Catuai |
Wielkość/cechy ziarna | SHB |
Okres zbiorów | styczeń - marzec |
Metoda pozyskiwania | na mokro |
Nuty smakowe | orzech - czerwona pomarańcza |
Słodycz | średnia |
Gorycz | średnia |
Body (cielistość) | pełne |