Herbata Owocowa Pigwoniada Kanashi
towar niedostępny

Opis
Pigwoniada to kapitalna alternatywa dla lemoniady. Jej głównym składnikiem jest oryginalny pigwowiec japoński. Owoce tych pochodzących z Japonii krzewów charakteryzuje lekko kwaśny smak z wyczuwalną cierpką nutą.
Pigwowiec japoński zawiera aż siedmiokrotnie więcej witaminy C niż cytryna, oraz szereg innych witamin: A, B1, B2, B3, B9, D. Bogaty jest w składniki mineralne takie jak: magnez, sód, miedź, cynk, fosfor, żelazo i molibden. Jest cennym źródłem również aminokwasów (kwas asparaginowy, asparagina, treonina, cysteina, glicyna) oraz polifenoli. Pigwowiec japoński ma silne właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne, przeciwskurczowe i przeciwwirusowe.
Niewielki dodatek niezwykle zdrowej i bogatej w polifenole i antycyjany zielonej senchy dodaje głębi smaku pigwoniadzie, a kwaskowy smak pigwowca został zharmonizowany owocami o łagodniejszym smaku. W tej wersji Kanashi (co w języku japońskim oznacza ogród) są to owoce: jabłka, porzeczki i agrest.
Jesteśmy pewni, że pigwoniada będzie zdrowym i energetycznym orzeźwieniem na letnie popołudnie i wieczory. Polecamy :)
Składniki: herbata zielona sencha, pigwowiec japoński (20)%, jabłko suszone, porzeczka czerwona kandyzowana (porzeczka czerwona, cukier), agrest suszony, kwiat lilii, płatki krokosza.
Przechowywanie herbaty: Przechowywać w szczelnym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.