Herbata Owocowa Pigwoniada Toropikaru
Opis
Pigwoniada to kapitalna alternatywa dla lemoniady. Jej głównym składnikiem jest oryginalny pigwowiec japoński. Owoce tych pochodzących z Japonii krzewów charakteryzuje lekko kwaśny smak z wyczuwalną cierpką nutą.
Pigwowiec japoński zawiera aż siedmiokrotnie więcej witaminy C niż cytryna, oraz szereg innych witamin: A, B1, B2, B3, B9, D. Bogaty jest w składniki mineralne takie jak: magnez, sód, miedź, cynk, fosfor, żelazo i molibden. Jest cennym źródłem również aminokwasów (kwas asparaginowy, asparagina, treonina, cysteina, glicyna) oraz polifenoli. Pigwowiec japoński ma silne właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne, przeciwskórczowe i przeciwwirusowe.
Niewielki dodatek niezwykle zdrowej i bogatej w polifenole i antycyjany zielonej Senchy dodaje głębi smaku pigwoniadzie, a kwaskowy smak pigwowca został zharmonizowany owocami o łagodniejszym smaku. W tej wersji Toropikaru (co w języku japońskim oznacza tropikalne) są to owoce: ananas, melon oraz mango.
Jesteśmy pewni, że pigwoniada będzie zdrowym i energetycznym orzeźwieniem na letnie popołudnie i wieczory. Polecamy :)
Składniki: pigwowiec japoński, ananas kandyzowany, melon kandyzowany, mango kandyzowane, herbata zielona Sencha, płatki nagietka