Kawa Ziarnista Indonezja Toraja





Opis
Kawa Indonezja Toraja wyróżnia się wyraźnymi nutami gruszki i drzewa sandałowego, które nadają jej wyjątkową słodycz i głębię. Jest przyjemna w smaku dzięki delikatnej słodyczy i zrównoważonemu smakowi bez nadmiernej cierpkości. Ma bogaty i syropowy charakter, co oznacza, że kawa jest pełna i treściwa.
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.
Specyfikacja
Gatunek | Arabica |
Intensywność | Średnia |
Kwaskowość | Niska |
Stopień palenia | Średni |
Metoda parzenia | Uniwersalna |
Region uprawy | Azja i Oceania |
Prowincja | Tana Torajo |
Wysokość upraw | 1100-1800 m n.p.m. |
Odmiana | Catimor |
Wielkość/cechy ziarna | Gr.1 |
Okres zbiorów | maj - październik |
Metoda pozyskiwania | na mokro |
Nuty smakowe | gruszka, daktyle, drzewo sandałowe |
Słodycz | delikatna |
Gorycz | delikatna |
Body (cielistość) | pełne |